17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: viure en igualtat és un dret

0
73

Un 17 de maig de 1990, fa 32 anys, l’Organització Mundial de la Salut va suprimir
l’homosexualitat i la bisexualitat de la seva llista de malalties mentals. D’aquesta manera, les reivindicacions del col·lectiu LGTBI+ es quedaven a mig camí, ja que fins al 18 de juny de 2018 l’OMS no va retirar del llistat de malalties mentals la transsexualitat.

El col·lectiu LGTBI+ al llarg de la seva història ha anat avançant en drets i igualtat, però encara queda molt camí per davant. En 70 països pertanyents a l’ONU, les persones LGTBI+ continuen sent perseguides i considerades culpables de diferents delictes. El nombre d’assassinats a persones transsexuals a tot el món és esgarrifós: les dades que proporciona l’organització Transgender Europe mostra més de 3500 en 11 anys. Una xifra totalment dessoladora.

En només 4 països es prohibeixen les teràpies de reversió, “de curació de l’homosexualitat “. En l’actualitat a Espanya no estan prohibides a nivell estatal, però s’emporta temps treballant perquè sí que ho siguin i gràcies a la nova llei LGTBI aprobada pel Govern d’Espanya, serà una realitat en breu.

Al nostre país, tenint garantits els nostres drets legalment, ens continuem trobant situacions de LGTBIfòbia. El confinament que ens ha tocat viure a Espanya i a tot el món, no ha donat treva al fet que les persones LGTBI+ sofrissin més situacions o actes d’homofòbia. Ens trobem com moltes persones LGTBI+ han de tornar a ficar-se en l’armari, i han de conviure tancades amb familiars que no els accepten. També continuament apareixen notícies sobre agresssions LGTBIfòbiques a peu de carrer. Al llarg del nostre dia a dia totes les persones LGTBI+ sofrim comportaments o comentaris subtils i aparentment innocents, però que ens discriminen. Per exemple: no a totes les dones lesbianes li agraden totes les dones, també en molts nuclis familiars presenten a la teva parella com la teva amiga i no com la teva parella, hi ha mirades indiscretes si vas de la mà de la teva parella, dones lesbianes que en la consulta ginecològica donen per fet que les seves relacions sexuals són heterosexuals, etc..

Avui, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia volem manifestar i reivindicar des de la JSC que:
● Mostrem tot el nostre suport a totes les persones LGTBI+ que són perseguides i objecte
de delictes d’odi per ser qui són.
● Treballem i treballarem, tant en la nostra organització com en les institucions públiques
perque es realitzin campanyes de sensibilització i prevenció.
● Treballem i continuarem treballant per a aconseguir garantir tots el drets de les persones
LGTBI+ quedin garantitzats.
● Estem convençuts que el Govern d’Espanya continuarà treballant i fomentant l’asil i
refugi a persones LGTBI perseguides als seus països.
● Lluitarem per visibilitzar al col•lectiu LGTBI+ a les institucions públiques i a qualsevol
àmbit de la societat.
● Defensarem una educació de qualitat que lluiti contra la violència LGTBIfòbica

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here