El govern Sánchez enforteix els serveis socials amb una partida extraordinària

0
68

La crisi de la Covid-19 que portem un any patint ha suposat un repte per a tothom, ciutadania, economia i administracions públiques. En aquesta batalla contra l’enemic invisible en què tota la societat ho està donant tot trobem, però, sectors que són essencials pel nostre dia a dia i que estan aguantant les embranzides de les onades de la covid, però en unes condicions nefastes. Parlem dels serveis socials, aquells que garanteixen una atenció social bàsica a aquelles persones que més ho necessiten: persones dependents, aturades, grans, sense llar, amb diversitat funcional…

Durant tots aquests mesos, els serveis socials han treballat més que mai, i encara ho continuen fent. No obstant això, el seu finançament no ha estat suficient ni de lluny. Anar a la cerca i l’ajut de persones que ho necessiten durant la pandèmia suposa un cost que la Generalitat, com és costum, no va cobrir, i encara no ho ha fet.

Val a dir, però, que Catalunya no està sola. El Govern Sánchez ha donat impuls, novament, a una competència que els governs independentistes tenen però no valoren. Amb una injecció de 45,5 milions d’euros, els serveis socials bàsics podran tornar a funcionar, almenys durant un temps, amb l’excel·lència i la qualitat que ens tenen acostumats i acostumades.

Tot i això, la JSC no podem girar el cap a la inacció de la Generalitat. Mantenim, doncs, la nostra posició: menys inversió en el procés i més en la gent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here