El PP confirma el seu gir a l’extrema dreta i evita condemnar la deriva autoritària d’Orban

0
380

El Ple del Parlament Europeu ha debatut en els darrers dies l’Informe sobre la situació política a Hongria que demana l’aplicació de l’article 7 del Tractat de la UE, pel qual es preveu la suspensió del dret de vot al Consell Europeu d’aquells països que violen els valors fonamentals de la Unió.

Durant els darrers anys, el govern d’Orban, un dels més corruptes d’Europa, ha atacat les llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes hongaresos, així com la llibertat de premsa i de càtedra. Tot i això, els diputats al Parlament Europeu del partit d’Orban, el Fidesz, estan integrats dins el Grup parlamentari del Partit Popular Europeu.

Davant aquesta situació, l’eurocambra ha decidit parar els peus a Orban i impedir que continui treballant obertament al costat d’aquells partits que volen acabar amb la Unió Europea i els valors que representa com el UKIP o el Front Nacional.

En la votació final de l’informe, que s’ha aprovat per 448 vots a favor i 194 en contra, 9 diputats del Partit Popular s’han abstingut, 3 han votat en contra de les sancions a Orban, i 4, inclòs el cap de la delegació Esteban González-Pons, han abandonat l’hemicicle per no participar en la votació.

El responsable de política internacional de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), Enric López, ha manifestat que “la deriva ultra del PP de Casado és molt preocupant en termes democràtics. El PP confirma el seu gir cap a l’extrema dreta amb la seva abstenció còmplice amb el govern d’Orban, un règim iliberal contrari als drets i llibertats fonamentals i als valors fundacionals de la UE”. Enric López ha afegit que “mentre el PP abandona la defensa ferma dels valors europeïstes i prefereix teixir aliances i ser còmplices del discurs d’Orban, Salvini i Kurz, els i les socialistes continuarem treballant des de tots els nivells per plantar cara a la ultradreta i la xenofòbia, i construir una Europa oberta, progressista i unida en la diversitat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here