LA JSC DE LES COMARQUES TARRAGONINES ES POSICIONA EN CONTRA DE LA MAT

0
847

Els i les joves socialistes critiquen a la Generalitat la seva falta d’ambició a l’hora d’implantar les energies renovables.

La Joventut Socialista de les Comarques Tarragonines s’ha posicionat en contra de la línia de Molt Alta Tensió que ha de travessar el Camp de Tarragona, per portar energia de l’Aragó fins a Catalunya. Els i les joves socialistes afirmen que la construcció d’aquesta línia és una mala notícia i que passa per paratges naturals de molta vàlua que cal protegir i no trinxar.

Però per a la JSC, el principal culpable d’aquesta situació torna a ser la Generalitat de Catalunya. Una Generalitat que ha menyspreat el territori contínuament des del 2010, quan els independentistes van arribar al poder, en front del Govern de Pedro Sánchez que està complint amb el tancament de les centrals nuclears i l’aposta per la Transició Energètica, per tal de tenir un país més verd i capdavanter en la lluita contra el canvi climàtic.

Els i les joves socialistes han acusat a la Generalitat de frenar les energies renovables amb la moratòria que van aprovar en la investidura de Pere Aragonès. “El tancament de les centrals nuclears, comporta un dèficit energètic fàcil de preveure, que cal substituir per energies renovables. Si la Generalitat no genera aquesta energia, l’haurem de portar de fora, i per això s’ha presentat aquest projecte. Com en tantes altres coses, Catalunya està a la cua d’Espanya” ha explicat Patricia Virumbrales, secretaria de Transició Ecològica de la JSC de les Comarques Tarragonines. “Els diferents governs independentistes dels darrers anys han donat l’esquena a les Comarques Tarragonines i a la transició ecològica. Aquesta unió d’irresponsabilitats crea un greuge més pel nostre territori contra el qual els i les joves hem de respondre. Ens hi juguem el present i el futur de casa nostra” ha continuat Virumbrales.

Per últim la JSC de les Comarques Tarragonines demanen a la Generalitat que comenci la instal·lació d’energies renovables, però que ho faci a tota Catalunya i sent sensible amb el territori i els espais naturals. “Hi ha alternatives a haver de portar l’energia de l’Aragó i trinxar el territori, i passa per una distribució equitativa i respectuosa amb el medi ambient de les energies renovables, que al final són el futur immediat, i que generin l’energia a prop d’on està la gent” ha remarcat Virumbrales.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here