La JSC deplora les lamentables declaracions del nunci vaticà sobre l’exhumació del dictador Franco

0
210

Quan es parla de Franco, l’Església Catòlica ho té clar. Exigim una rectificació pública per part del Vaticà i una revisió del Concordat amb la Santa Seu per part de l’Estat Espanyol

Després de dècades de connivència amb la dictadura feixista per part de l’Església Catòlica, fa uns dies, el representant del Vaticà a Espanya, Renzo Fratini, realitzava unes declaracions vergonyoses i que suposen una ingerència intolerable sobre qüestions d’Estat.

En aquestes declaracions, on el nunci indicava que aquest trasllat suposaria “la resurrecció del dictador” i “l’obertura d’un problema del passat”, només hi ha una intenció, la de posar pals a les rodes a un procediment que la única cosa que pretén és dignificar la memòria històrica del nostre país i tancar ferides.

Per a la JSC aquest fet suposa un episodi lamentable en les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Vaticà i reforça la idea de repensar quines relacions ha de tenir Espanya amb el Vaticà i l’església catòlica per avançar cap a un estat veritablement laic i igualitari. D’entrada, creiem que és imprescindible que l’Església Catòlica paguin els mateixos impostos que qualsevol altra, com passa a països europeus del nostre entorn, i que es retiri la casella que se li dedica a la declaració de la renta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here