Manifest JSC amb motiu del 1r de Maig, Dia Internacional del Trebal

0
63

Com cada any, s’apropa un nou Primer de Maig, i la Joventut Socialista de Catalunya
torna a alçar la veu. Un any més, ens sumem a les manifestacions celebrades arreu de Catalunya per seguir reivindicant unes condicions laborals més justes, la fi dels treballs precaris, una emancipació assegurada, i en resum, unes millors oportunitats per tots i totes les joves del país.

Any rere any, veiem com el jovent segueix patint les conseqüències de les grans crisis que
s’han viscut durant la darrera dècada. Des de la crisi de 2008 fins a la crisi més recent viscuda degut a la pandèmia de la Covid-19. Aquestes únicament han agreujat la nostra situació, posant-nos a una banda i sense proporcionar-nos cap mena de millora. Però el jovent som el futur del país, i se’ns ha de posar al centre. Hem de continuar lluitant perquè les problemàtiques com l’alta edat d’emancipació, la precarietat laboral, les elevades taxes d’atur del jovent, la tardana incorporació al mercat laboral per falta d’oportunitats… tot
això ha de ser erradicat, i hem de poder gaudir d’unes bones condicions laborals, per poder
gaudir també d’un bon futur.

Tot i això, valorem positivament les decisions presses pel govern de Sánchez, qui compromès amb la classe treballadora, ha pres iniciativa cap a un canvi de model laboral i de societat que no deixa de costat als joves. El canvi més important ha sigut la creació i aplicació de la nova Reforma Laboral. Aquesta, que ha tractat de modificar de forma contundent l’antiga RL aprovada pel Govern de Mariano Rajoy al 2012, que va provocar l’empitjorament del mercat laboral de forma clara, ha suposat un canvi històric pels joves. Ha permès estabilitzar la situació de molts i moltes, suprimint contractes temporals que propiciaven la precarietat, apostant pels contractes indefinits, posant fi als contractes actuals de pràctiques i reforçant la formació. Els resultats han sigut pràcticament instantanis, i a només 4 mesos de l’aplicació de la nova RL, ja hem pogut veure com la contractació indefinida entre els joves ha millorat exponencialment, així com l’atur i la temporalitat ha baixat de forma rotunda en comparació amb anys anteriors. Això ens ha demostrat que es pot fer un canvi en el qual els joves sumen, i que com a treballadors i treballadores, la nostra situació importa.

És per aquest motiu que la JSC no es queda aquí, i seguirem reivindicant i reclamant més
drets i millors condicions laborals. Els i les joves treballadores som un pilar més de la
societat, i les nostres garanties laborals són també una garantia de futur. Manifest JSC amb motiu del 1r de Maig, Dia Internacional del Trebal Ens comprometem així, ha seguir defensant la veu dels i les joves i trobar-nos als carrers aquest Primer de maig, i alçar la veu tots junts pels nostres drets!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here