#PerUnPreuJust, campanya de la JSC de Ponent en defensa de la pagesia

0
126

Les organitzacions agràries estan duent a terme mobilitzacions arreu del país denunciant una situació límit per agricultores/es i ramaders/es relacionada amb la rendibilitat dels seus productes, és a dir, el que ingressen per la seva feina, que poc té a veure amb els preus finals després del pas del producte per les distribuïdores.

En aquest sentit, la federació de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) a les Terres de Ponent ha iniciat una campanya per donar suport a les reclamacions del món agrari i celebrar la rapidesa amb què el Govern de Pedro Sánchez s’ha posat mans a l’obra per posar fi a una situació altament injusta. En les darreres setmanes ja s’estan produint converses i gestions tant amb la part que es mobilitza com amb la resta d’agents implicats per tal d’impulsar els canvis legislatius necessaris per posar fi a aquesta injustícia. Aquestes mesures van encaminades a erradicar les pràctiques deslleials, prohibir la venda a pèrdues de productes com la llet o l’oli i publicitar les sancions en els supòsits d’incompliments de la norma. Tanmateix, també s’ha creat la Mesa de Diàleg Agrari per establir conjuntament un mètode de treball i un full de ruta.

Per altra banda, cal dir que el Govern Torra – Aragonès no està apostant per resoldre els problemes del sector, que a més de regulació, necessita una dotació pressupostària que resulti suficient. En aquest sentit, la JSC celebra la iniciativa del diputat socialista Òscar Ordeig, que ha demanat a la Generalitat que aporti 30 milions d’euros per paliar aquesta situació. Els pressupostos de JxCat i ERC no ajuden en absolut al món de la pagesia i per això els i les socialistes exigim que s’acabi amb aquesta deixadesa del Govern català.
La pagesia és, a més d’una de les principals fonts d’ingressos i generador de llocs de treball, una de les armes contra la despoblació. L’agricultura ajuda a la integració i dinamització dels joves al Món Rural. Però si no hi ha preus justos qui es quedarà als pobles i a les hortes per continuar amb la tradició de l’agricultura?

Per tot plegat, la Joventut Socialista de Catalunya alça la veu avui i cada dia en defensa del món rural i de la sostenibilitat i prosperitat dels llocs de treball i empreses d’aquestes zones i, en definitiva.

#PerUnPreuJust
🍏🍐🍊🍇🍑🍅🥦

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here