POSICIONAMENT DE LA JSC RESPECTE AL SÀHARA OCCIDENTAL

0
73

Davant el canvi de posicionament anunciat pel govern d’Espanya entorn de la resolució del conflicte del Sàhara Occidental, acceptant la proposta del Marroc on es reserva àmbits clau de control del Sàhara Occidental com defensa o relacions exteriors, la Joventut Socialista de Catalunya reiterem la nostra posició a favor de la celebració d’un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí i la fi de l’explotació dels seus recursos naturals per part del Marroc.

Les reclamacions i amenaces marroquines no poden significar la submissió del poble sahrauí, qui porta dècades sofrint injustícies, ni l’explotació dels seus recursos naturals. Després de la descolonització iniciada fa aproximadament cinquanta anys i interrompuda, cal posar fi al conflicte atenent els acords de l’ONU sota el seu recolzament, i amb total respecte al dret internacional.

Des de la JSC continuem defensant el poble sahrauí davant les pressions i amenaces provinents del Marroc. Alhora demanem a la Comissió Europea el compliment de les sentències del TJUE pel que fa a l’explotació il·legal dels recursos naturals del Sàhara Occidental. Així com demanem que es maximitzin els esforços en les negociacions pertinents en pro de trobar una solució justa al conflicte per aquesta última colònia africana, acceptada per la comunitat internacional.

La JSC treballem amb compromís per la causa sahrauí, per tal de sensibilitzar la població jove de Catalunya amb relació a aquest conflicte que s’arrossega des de fa dècades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here