Tarragona sense rumb

0
142

Tarragona, gener de 2022, i encara sense un pressupost municipal aprovat. És la primera vegada des de la restauració de la democràcia que un govern municipal és incapaç no tan sols d’aprovar un pressupost, si no tampoc de portar una proposta al ple de l’Ajuntament. El cas dels pressupostos no és una excepció al que estem vivint a la ciutat des de fa més de dos anys, des que Ricomà va ser investit alcalde malgrat no haver guanyat les eleccions. Aquesta mateixa setmana hem vist com la gran aposta de Ricomà per afavorir la mobilitat sostenible, s’ensorrava.

Dues empreses de patinets elèctrics han decidit marxar de Tarragona per falta de demanda, potser tenia alguna cosa a veure que no operessin als barris on viu la majoria de la població. Qui podia imaginar que posar 2000 patinets a la ciutat, sense un pla específic per a la seva implantació, i per a adaptar la ciutat a una nova forma de mobilitat, acabaria en fracàs? Doncs segurament la majoria ho vam veure al primer minut, excepte el govern de la Plaça de la Font. Ni pressupostos, ni mobilitat sostenible, ni futur. Les ciutats han de canviar, s’han d’adaptar a una nova realitat que ja no serà la mateixa que abans del març del 2020.

Els fons Next Generation de la UE són precisament una oportunitat de canvi i de transformació de l’espai públic, però i a Tarragona? Doncs no ho sabem, no sabem a quins projectes presentarem (si és que en presentem a algun), no sabem quina és la planificació del govern municipal ni tampoc la seva estratègia. Però tot té un problema més de fons encara, no hi ha model de ciutat, no hi ha un full de ruta de l’acció de govern, no hi ha rumb a Tarragona. Les decisions es prenen més pensant en el present, que en el futur.

No recordarem cap acció de Ricomà en el futur, res que sigui d’especial rellevància i que hagi suposat una millora per a la ciutadania

L’ampliació de govern a dreta i a esquerra incorporant a Junts i a la CUP, però fent fora als Comuns, no ha suposat més estabilitat, si no tot el contrari. Però els únics perjudicats de tot aquest caos municipal són els ciutadans i ciutadanes de Tarragona, que pateixen el desgovern de Ricomà. L’amalgama de colors polítics que formen el govern municipal, units per les ganes de governar, però no per un projecte per a Tarragona, no ha fet més que aprofundir en la falta de lideratge i de capitalitat que pateix Tarragona des de fa un any i mig.

Malauradament no recordarem cap acció de Ricomà en el futur, res que sigui d’especial rellevància i que hagi suposat una millora per a la ciutadania. Tarragona mereix més que això. Mereix recuperar la seva capitalitat, mereix un govern que aposti per un model de ciutat que inclogui la mobilitat sostenible i per a tothom, la transició ecològica i energètica, l’urbanisme del segle XXI i que posi fil a l’agulla als grans projectes de ciutat.

Nacho García Latorre

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here