Volem la construcció de l’Institut Roda de Berà

0
470
Actualment tenim un IES fet de barracons, això significa que les i els nostres joves passen fred a l’hivern i calor a l’estiu. Aquestes no són, ni de bon tros, les millors condicions en les quals les i els joves han d’anar a classe, ni tampoc per la labor del personal docent. No es pot permetre que la nostra joventut necessiti mantes per poder estar a classe en unes mínimes condicions. I si això no fos poc, resulta que el Govern de la Generalitat va prometre un institut que encara no sabem quan es començarà a construir, és més, ja que han passat dues generacions completes que han cursat des de primer a quart de l’ESO en barracons, i no podem permetre que aquesta situació s’allargui gaire més.
Resulta que ja tindríem un IES en condicions a Roda de Berà, si no fos per l’actual govern. Fa tres legislatures enrere, amb el govern socialista que hi havia llavors, es va realitzar les gestions adients per a que l’institut es construís al Francaset. Amb el canvi de govern municipal van decidir fer un “referèndumuna votació per saber on volia la gent el nou institut i així poder canviar la ubicació inicial del mateix – la votació va sortir per majoria que es volia a la zona on es troba el CAP i l’escola Salvador Espriu.
Aquest canvi d’ubicació l’únic que ha provocat és que el procés s’allargués més del compte: cedir terrenys a Ensenyament, estudi geològic del terreny, etc. Si haguessin deixat que es construís l’IES al Francaset, segurament ja el tindríem construït, però tenen el pensament únic de centralisme de tenir tots els serveis a la zona del Nucli Urbà ignorant l’extensió real del municipi.
Sincerament, el govern de Roda és totalment legítim per fer una votació i demanar l’opinió a la ciutadania sobre on es vol ubicar l’institut, però hauria d’haver tingut en consideració si realment sortia a compte una nova ubicació (cosa que ja hem comprovat efectivament, que no) i per una altra banda amb aquest llarg recorregut que portem amb un IES en condicions precàries, actualment no hi ha cap pare o mare d’alumne que hagués votat en aquest “referèndum” la ubicació actual. Això vol dir, que igual si tornéssim a fer aquella pregunta als actuals alumnes o als seus tutors legals, pot ser el resultat seria diferent.
Cal recordar que és el govern de la Generalitat a qui li correspon assumir la construcció del mateix i al govern municipal pressionar perquè es porti a terme.
No pot ser que el govern de la Generalitat, estigui només abduït per un procés que no porta enlloc, i és per això que no es preocupa de que les i els nostres joves estudiïn en unes mínimes condicions. Per una altra banda, el govern local ho tenia molt fàcil per pressionar i fer efectiva la construcció del nou Institut.
Tots volem que la joventut rodenca estudiï en unes condicions adequades. No volem més barracons a Roda! Per una ESO com cal, prou PRECARIETAT!!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here