AFECTACIÓ DEL COVID-19 A L’ANOIA

0
146

Els companys i les companyes de la JSC de l’Anoia ens expliquen en el següent article l’afectació de la Covid 19 a la seva comarca:

Des que el 12 de març s’anunciés el confinament de la conca d’Òdena, hem estat pràcticament un mes blindats. Els primers dies s’han viscut amb certa angoixa i alarma, sobretot veient la situació de l’Hospital d’Igualada, on 1/3 de la plantilla d’infermers i metges estava infectada o bé en aïllament domiciliari. Les primeres setmanes han sigut especialment complicades a la comarca però, mantenint la prudència, podem dir que el pitjor ha passat. Les últimes setmanes han aportat un bri d’esperança, tot i que la lluita contra el virus continua.

El confinament de la Conca d’Òdena va fer que, d’un dia per l’altre, milers de treballadors de dins i fora de la zona no poguessin assistir al seu lloc de treball. Tot i ser una situació que es van comprometre a solucionar des d’un bon inici, actualment només s’ha abordat el problema “parcialment”, reconeixent la baixa laboral a aquells treballadors “essencials” de la zona confinada. Aquesta situació ha forçat a moltes empreses a aplicar els anomenats “ERTOS per força major”, afectant un total de 1.426 empreses i 9.400 treballadors.

Un altre dels focus de gran preocupació a la conca són les residències. A dia d’avui han mort 35 persones per coronavirus a la residència situada a Vilanova del Camí, 18 a una residència de Capellades i 16 amb símptomes compatibles amb el coronavirus a la residència Pare Vilaseca d’Igualada. Ahir vàrem rebre la notícia de què l’exèrcit iniciava la desinfecció de la residència de Vilanova del Camí.

Des del seu inici, i perquè la situació ho requeria i amb l’agreujant de què la Generalitat donava poca informació, a vegades qüestionable, sobre la situació; els ajuntaments de la Conca d’Òdena, tot i les seves diferències ideològiques, han fet front comú. Els alcaldes i alcaldesses de la zona confinada han ofert periòdicament una roda de premsa amb l’actualització de la situació i també aportant xifres d’infectats i morts. Xifres que, sorprenentment, no coincideixen amb les facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat. A diferència de les 206 reportades a dia 8 d’abril per les funeràries, la Generalitat, fins al mateix dia, en comptabilitza només 115.

Dit això, i encara que la situació a hores d’ara podria revertir, la nostra valoració és positiva; només ens queda agrair la coordinació de les corporacions locals i la feina de totes les persones que continuen treballant en tasques essencials i especialment aquelles que treballen en el sector sanitari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here