Dia Internacional de la Joventut

0
150

Avui, 12 d’agost, es celebra el dia internacional de la Joventut, en una situació on aquest col·lectiu ens trobem immersos en dificultats econòmiques i socials degut a la consecució de diferents crisis econòmiques. A Catalunya els joves s’emancipen de mitja entorn als 30 anys i han de dedicar gairebé el 60% del sou al lloguer.

En aquests moments els i les joves necessitem polítiques transversals que dignifiquin la nostra situació, tal com està fent el govern de Pedro Sánchez, i que malauradament no està sent acompanyat per les polítiques del govern de la Generalitat de Catalunya.

L’augment de l’ingrés mínim vital, la reforma laboral, el bo de lloguer jove, el bo cultural jove, l’augment de beques, la gratuïtat d’una part del transport públic… són alguns dels exemples que estan ajudanta a aquesta generació a trencar amb la precarietat patida durant els últims anys.

Des de la JSC, durant aquest any, hem portat diferents propostes a les institucions catalanes per reivindicar aquesta falta de compromís per part de la Generalitat de Catalunya envers els i les joves. Hem aconseguit allargar fins als 30 anys la t-jove, aprovar la redacció d’un pla de xoc contra l’atur juvenil, la creació d’un pla d’emprenedoria, la reforma del SOC, assegurar l’atenció psicològica, ampliar la garantia juvenil fins als 35 anys…

Els i les joves socialistes tenim un compromís amb la nostra generació, que no és altre que ser l’eina útil del jovent a Catalunya. Continuarem aportant propostes i idees amb l’objectiu de dignificar i millorar la vida dels i les joves.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here