Il·lusiona’t amb Tarragona

0
84

Gairebé és unànime que la ciutat ha empitjorat els darrers tres anys, que Tarragona ha entrat en una espiral de decadència i de problemes, i que el govern de Ricomà no els està sabent resoldre, i en molts casos, els ha empitjorat per la seva deixadesa. Però, segurament, el més greu ha estat la pèrdua de confiança i d’il·lusió que pateix la ciutadania de Tarragona.

Però la ciutat pot més. Tarragona té el potencial per donar la volta a l’actual situació. Per això, des del PSC i amb Rubén Viñuales com a candidat, vam començar fa uns mesos un procés d’escolta activa de la ciutadania, volíem saber quins eren els problemes que més afectaven, però també quines propostes tenien per a Tarragona. Vam posar en marxa una pàgina web, i amb diferents carpes al carrer hem recopilat 400 propostes que incorporem al nostre programa electoral de cara a les municipals de l’any que ve.
Però una de les coses que més hem detectat, és la clara falta d’il·lusió de la gent de la ciutat amb Tarragona. Sí volem transformar els nostres carrers i els nostres barris, ha de tornar la il·lusió de ser de Tarragona, hem de tornar a emocionar-nos amb la ciutat. Per això des del PSC volem una ciutat diferent de l’actual, una ciutat que permeti a qualsevol ciutadà desenvolupar la seva vida aquí, en definitiva, una ciutat on es pugui treballar, viure i gaudir.

Per a aconseguir-ho, apostarem per millorar els serveis de seguretat, amb models policials diferents, que es recolzin en uns serveis socials modernitzats. Una ciutat que es basi en el que hem denominat les tres T: tecnologia, turisme i talent. Que creixi urbanísticament de forma sostenible, però que també aposti de forma decidida per la sostenibilitat i la transició energètica, un àmbit on Tarragona té els deures encara per fer. Per això caldrà apostar decididament per energies renovables, utilitzant els edificis municipals, però també reservar el sòl al nou POUM per a la instal·lació d’aquest tipus de generadors d’energia que són el futur.

I per últim, la creació d’una empresa municipal d’energia a la ciutat. I també, amb la renovació del Polígon Francolí, i la seva transformació en un parc tecnològic. No volem competir amb Barcelona, però cal aprofitar-se de les sinergies que pot generar la capital per atraure aquestes inversions necessàries a Tarragona.

Sabem que el compromís que ben aviat adquirirem amb la ciutadania de Tarragona és ambiciós, però sense aquesta ambició no farem avançar la ciutat. No aconseguirem la il·lusió necessària per fer de Tarragona un lloc on poder desenvolupar la nostra vida, no aconseguirem recuperar el lideratge perdut ni podrem pujar als trens de les oportunitats que passen per davant.

El nostre és un projecte que ha sorgit des de la ciutadania, i fet per a la ciutadania. Amb ambició, però sobretot amb il·lusió de creure que no ens podem resignar i que Tarragona pot ser diferent de com és ara. Som l’alternativa real a l’actual situació de decadència, no et resignis i recupera la il·lusió per Tarragona.

Nacho GARCÍA
Cap de Campanya del PSC Tarragona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here