La JSC celebra l’augment d’inversió a Catalunya del Govern Sánchez

0
158

A les darreres hores hem pogut conèixer l’impacte que tindran els Pressupostos Generals de l’Estat del Govern Sánchez a Catalunya. Com no podia ser d’altra forma, aquests pressupostos, els més socials de la història, trenquen amb les dinàmiques conservadores i dretanes d’exercicis anteriors i es caracteritzen per un increment que fa arribar a Catalunya als 23.819.88 milions d’euros, els quals s’utilitzaran, d’entre altres camps, per millorar infraestructures, ajudar als sectors de la cultura i de l’esport, enfortir l’economia i per allò que realment importa: impulsar la societat i les persones.

Des de la JSC celebrem aquest increment i aplaudim la voluntat del Govern Sánchez d’apostar per Catalunya, el seu potencial i la seva gent. Per altra banda, ens entristeix que mentre que des del Govern central s’ha pensat en el país i se l’ha dotat de més fons i més partides, el desgovern d’ERC, encapçalat pel “president” Aragonès, no destini fons a solucionar els problemes reals de la gent. No ajuden la restauració. No ajuden la cultura ni l’esport. No donen a la sanitat els recursos que necessita per fer front a la crisi actual. Però sí que destinen partides pressupostàries a obrir encara més ambaixades o fundar una Agència Espacial Catalana.

Mentre la Generalitat continua a la Lluna, els PGE han reforçat la inversió amb més partides destinades a projectes socials i econòmics del país. En podem destacar la d’aproximadament 640M€, dedicada a la realització de conferències sectorials d’ocupació, FP o violència de gènere, d’entre altres; diverses partides provinents d’Europa, com són la del programa REACT-EU, de 8000M€ o la de 10.800M€, dedicada, en part, a polítiques d’habitatge o ambientals. En darrer lloc, aquests pressupostos també suspenen algunes regles fiscals, fet que repercuteix sobre Catalunya en la possibilitat d’arribar a un dèficit de 2.500M€ o de percebre 13.400M€ en concepte de transferències.

A la JSC agraïm la creació d’uns pressupostos que, a diferència dels dels anteriors governs, pensen en el país i en la seva gent. Que a diferència d’una Generalitat independentista, sí que pensen a dinamitzar l’economia i en empentar sectors que han estat greument afectats per l’actual crisi de la COVID. Uns pressupostos, els del Govern Sánchez, que estan pensats perquè ningú no es quedi enrere.

Descarrega aquí la versió en PDF

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here