L’acord ERC – JxCAT, una oportunitat perduda pel jovent

0
103

Tres mesos i tres dies després de les eleccions autonòmiques del 14F, aquest matí s’ha anunciat el principi d’acord entre ERC i Junts per fer un govern de coalició entre els dos partits independentistes i en el que el pes de les polítiques econòmiques i socials recau principalment en la dreta postconvergent.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya creiem que ERC s’equivoca de nou, tant pel que fa a prioritats com pel que fa a aliats. S’equivoquen escollint la dreta independentista com a principal aliada i s’equivoquen quan prioritzen el fracassat procés independentista per damunt de les urgents polítiques socials i progressistes que la majoria necessita en els temps que vivim i patim. ERC aposta de nou per repetir una unió que només ha encadenat fracassos al capdavant de la Generalitat de Catalunya i malauradament torna a escollir governar amb la dreta de Junts, tenint com tenim un Parlament clarament d’esquerres. En un moment on s’han de posar tots els esforços en el desenvolupament de polítiques socials per tal de poder sortir d’aquesta crisi econòmica i social, a més a més, ERC regala les conselleries encarregades a Junts. Un cop més es demostra que per ERC la quimera de la independència prima sobre el benestar i el progrés.

La Joventut Socialista de Catalunya considera que aquest acord és una oportunitat perduda per obrir una nova etapa on no es deixi a ningú enrere i on els drets dels i les joves, oblidats per ERC i Junts durant la darrera dècada de crisis encadenades. El jovent a Catalunya segueix patint una taxa d’atur inacceptable, una formació professional i unes universitats infrafinançades, i escasses oportunitats d’emancipació. Davant d’aquestes i altres problemàtiques que seguim patint, i davant la mala notícia que suposa que aquells que han oblidat el jovent seguiran estant al capdavant del govern, des de la JSC seguirem recordant i exigint dia a dia les polítiques necessàries per generar oportunitats i una vida digna per tots els i les joves de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here