Manifest JSC amb motiu del Pride 2021

0
89

Manifest JSC amb motiu del Pride 2021

La JSC es suma a participar en el PRIDE 2021 que, aquest any, ha hagut de canviar les seves dates a la ciutat de Barcelona per motius sanitaris. Acostumats a viure aquest imprescindible dia el mes de juny, ens trobem que part de la conmemoració de l’històric Orgull la tindrem aquest 3 i 4 de setembre.

En aquesta edició, es vol prestar especial importància a combatre l’estigma que pateixen les persones amb VIH. Les persones amb VIH son igual que la resta i cap discriminació cap a elles està justificada. Al llarg de la Història, s’ha associat el VIH amb les persones LGTBI, i moltes d’elles han hagut de viure amb aquesta doble discriminació. És hora de trencar mites i d’acabar amb l’exclusió social cap a les persones amb VIH.

A més, aquest Pride és important no oblidar els fets que encara seguim vivint aquest any 2021. Fa uns mesos, el jove Samuel va rebre una pallissa mortal a A Coruña mentre sentia els crits de “maricón de mierda”. A Catalunya, les denuncies per agressions homòfobes continuen augmentant i no podem seguir aguantant aquests episodis de violència i discriminació cap al col·lectiu LGTBI.

La JSC es planta enfront d’aquells que viuen en l’odi i la por a la diferència. I és per això que reclamem, com hem fet històricament, els mateixos drets cap a tothom.

Vam estar donant suport, fa setze anys, al Govern Socialista que va convertir en drets i igualtat real una de les grans reivindicacions de l’activisme LGTBI: el matrimoni entre persones del mateix sexe. Aquesta llei va fer possible que el nostre país retornés la dignitat deguda a les persones LGTBI. També vam estar fa 14 anys quan es va aprovar la llei 3/2007 reguladora de la rectificació registral de l’esment relatiu al sexe de les persones.

El 2021 seguim donant suport a les persones LGTBI, defensant l’autodeterminació de gènere de les persones trans. És per això que celebrem l’aprovació de la Llei LGTBI per part del Govern socialista. I és que aquesta llei significa un gran progrés per a les persones LGTBI, ja que amb ella desapareixen les teràpies de conversions i també facilita la filiació dels fills de les parelles de dones no casades.

Encara que hem progressat molt al llarg de la nostra història recent, queda molt camí al davant. Per això, des de la JSC demanem el següent:

– Que el Govern de la Generalitat desplegui el règim sancionador de la llei 11/2014 per a per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

– Que es visibilitzi a les dones lesbianes, bisexuals i trans, ja que pateixen discriminació per ser LGTBI i tanmateix per ser dones.

– Que les institucions públiques i privades garanteixin les mateixes oportunitats laborals a les persones trans que a la resta, per acabar amb l’estigma social que pateixen.

– La conscienciació per part de tota la societat per fer front als atacs que continua vivint el col·lectiu.

Les Joventuts Socialistes de Catalunya ens comprometem a seguir lluitant contra la LGTBIfòbia als carrers, a les institucions i a tots els altaveus dels quals disponguem.

Acabem amb la LGTBIfòbia, defensem els nostres drets!

Gaudiu d’aquest Pride 2021, atípic i essencial.

http://jsc.cat/wp-content/uploads/2021/09/JSC-Manifest-Pride.pdf

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here