Ara fa uns dies va sortir la noticia de que el President Puigdemont hauria recomanat al senyor Torra que no anés a cap acte on pogués coincidir amb rei d’Espanya Felip VIè, com a protesta pel discurs del monarca la nit del 3 d’octubre.

Això, indirectament afecta a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis que comencen aquest divendres a la ciutat de Tarragona. El monarca té pràcticament garantida la presència, però i el representant de la Generalitat? S’ho està pensant. El que? No sabem exactament.

Més enllà de la presència o no del rei, els Jocs Mediterranis són l’esdeveniment esportiu més important de Catalunya des de els Jocs Olímpics de Barcelona 92. La Generalitat ha fet un esforç important en la celebració de l’esdeveniment implicant-se des del primer moment. Els Jocs han batut tots els rècords inicials: 26 països, 4000 esportistes, 8000 voluntaris… Té una audiència potencial de 400 milions de persones a banda i banda del Mediterrani, i representen l’esforç de 16 municipis seus i de més de 500.000 habitants que hi ha al Camp de Tarragona. Però per al senyor Torra sembla ser insuficient.

Si finalment el President del Govern català no ve a la inauguració, es confirmarien diversos aspectes que només sospitàvem fins ara. El primer és que el senyor Torra està manat des d’Alemanya per un expresident que va fugir de Catalunya. El segon és que critica al rei per haver donat l’esquena a una part de Catalunya que no vol seguir amb la relació actual amb Espanya, però que ell pensa fer el mateix amb els habitants de les comarques del Sud de Catalunya donant-nos l’esquena si no ve divendres. I la tercera, és que Tarragona continua sent la gran oblidada del senyor Torra i del Govern de la Generalitat des de que Convergència va recuperar la Presidència al 2010.

Miri President, jo soc profundament republicà, no m’agraden els reis perquè crec que la monarquia provoca un dèficit democràtic important, però respecto la figura de cap d’estat d’un país membre de la Unió Europea. Puc entendre la seva postura respecte al rei, però no respecte als municipis seus, que han treballat en un projecte com aquest durant gairebé 10 anys. Municipis governats pel seu partit i també per d’altres, que van d’esquerra a dreta. A les Comarques Tarragonines hem estat capaços de posar-nos a treballar en un mateix esdeveniment persones que tenen ideologies molt diferents, i gràcies també al suport de l’Estat, la Generalitat i la Diputació. Això no li mereix respecte President?

No faci un lleig a Tarragona no venint als Jocs Mediterranis, vostè és el representant de tot el poble de Catalunya, independentistes o no, monàrquics o no. Vostè ha de ser aquest divendres al Nou Estadi de Tarragona amb la resta d’autoritats. Si no hi és, un cop més s’haurà optat pel radicalisme polític, hereu del govern Puigdemont, i que no ens ha portat cap benefici per Catalunya. Per Tarragona, per Catalunya i per la seva imatge internacional, el President de la Generalitat ha d’estar divendres a Tarragona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here