VAGA DOCENT

0
706

Després de mesos escoltant novetats i canvis a l’educació per part del conseller d’educació Cambray, els i les mestres han decidit fer una vaga per reclamar una educació de qualitat.

La vaga consta de 5 dies per la gran quantitat de canvis -dies 15,16,17, 29, 30- i 1 dia per la immersió lingüística.

El conseller Cambray ha donat una gran varietat de motius pels quals els i les docents s’han plantat i han decidit lluitar per evitar els canvis imposats pel conseller d’educació de la Generalitat de Catalunya, demanant així la modificació dels canvis i la dimissió d’aquest.

La societat no té coneixença de molts dels canvis que el conseller ha imposat canviar en l’educació, aquests són molts, però s’esmentaran els més reclamats:

En primer lloc, el Departament d’Educació, improvisa contínuament, havent de fer canvis constants als centres educatius, al gust del conseller. A més, no es consulta els canvis amb els i les professionals de l’educació -majoritàriament, docents-, assabentant-se aquests i aquestes a través dels medis.

També es reclama una educació inclusiva, on el conseller diu donar-li importància, però retalla recursos per poder garantir una educació de qualitat per a tot l’alumnat, independentment de les seves característiques.

A més, s’ha modificat el currículum tant de primària, secundària com batxillerat, donant importància a religió i traient a l’art o la tecnologia, limitant així l’accés al pensament i no donant les suficients hores per assignatures que són importants en l’actualitat.

Un altre dels motius és la retallada de plantilla o la poca estabilitat d’aquesta, des de la primera retallada no s’ha ampliat el personal que treballa als centres educatius ni cap mena de recursos, així es reclama una inversió mínima d’un 6% del Producte Interior Brut (PIB) a l’educació.

A més, no existeix cap mena d’estabilitat ni continuïtat dels i les docents -majoritàriament, interins-, dificultant així portar a terme projectes educatius als centres, els quals garanteixen la qualitat educativa.

El canvi del calendari escolar ha creat gran preocupació, ja que els i les docents planifiquen el curs al setembre, i fer-ho al juliol provocaria canviar tot a última hora, com ara les vacants -els i les quals avui en dia no tenen cap mena d’informació-, a més, els alumnes hauran d’estar un mes a jornada intensiva, deixant a moltes famílies -les que no puguin estar amb els seus fills i les seves filles a les tardes-  amb dificultats de pagar el monitoratge al mes de setembre.

Finalment, un altre dels motius van al voltant de la immersió lingüística -dia en què la vaga és el 23 de març de 2022-, on reclamen que l’educació ha de tenir com a llengua vehicular el català.

Així doncs, els i les mestres, després de no parar d’escoltar canvis i patir davant de retallades, surten al carrer per reclamar una educació de qualitat.

Beatriz Uceda
Secretaria d’Educació de la JSC Comarques Tarragonines.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here